Strategiespellen

Brazil Imperial

Samenvatting

Een spel voor 1 tot 4 spelers
Speelduur is ongeveer 100 minuten
Uitgever is Geronimo Games

Introductie

In Brazil Imperial ga je met je beschaving verkennen, uitgeven, exploiteren en uitroeien van je tegenstander.

Tijdens deze veroveringstocht, die plaatsvindt in 3 tijdperken, kun je verschillende gebouwen of steden bouwen of oorlog voeren met een van de andere Nobele spelers. Wanneer je goederen produceert op de gebouwen, kun je deze gebruiken om je leger of Rijk uit te breiden. Laten we dieper ingaan op dit 4X Euro-spel.

Het spel opzetten

Kies een Scenariokaart, deze zijn gerelateerd aan het aantal spelers en de verandering van betrokkenheid met andere spelers. Wie word je en welke Monarch past het beste bij je?

Ze hebben allemaal hun eigen speciale vaardigheden, dus kies verstandig.

Onderdeel van je overwinning zijn ook de tijdperk missiekaarten, die je willekeurig kiest. Dit kan de laatste VP opleveren die je nodig hebt om te winnen.

Laten we spelen

Elke beurt heb je de volgende acties;

Actie fase;
Verplaats het actiefiche op je spelersbord over een actieboog. Dit activeert de aangegeven actie en betekent dat je dezelfde actie niet nog een keer kunt doen.

Bewegingsfase
Een beweging is een optie die één vrije beweging op de kaart bevat en één die gerelateerd is aan de actieboog.

De missiekaarten die je aan het begin van het spel willekeurig kiest, hebben betrekking op 3 tijdperken. Wanneer een speler het 1e tijdperk bereikt, wordt het 2e tijdperk gestart. Als een speler alle 3 de tijdperken heeft bereikt, eindigt het spel.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 3.1/ 5
Her-speelbaarheid: 7
Mijn score: 7 van de 10 dobbelstenen

Het is een erg leuk spel met goede en mooie spelonderdelen en materialen. De vormgeving en het thema zijn goed gekozen en passen bij de sfeer van het spel. Het opzetten van het spel kost relatief weinig tijd, dit had wel meer kunnen zijn gezien alle spelonderdelen die in de doos zitten. Het scheelt dat er een kleine insert bij zit wat het een stuk makkelijker maakt.

Na een aantal spellen te hebben gespeeld, kregen we te maken met wat lastige gameplays, wat kan leiden tot een lange avond vol fouten die je moeilijk kunt corrigeren. Wat wel leuk is, is dat als je geen oorlog wilt voeren, wat natuurlijk een goede keuze is, je je rijk eenvoudig kunt opbouwen zonder enige interactie. Dit is echt iets wat je niet als een probleem hoeft te zien, per spel zal de interactie echt verschillend kunnen zijn. De vergelijking met Scythe gaat zeker op maar het is daarentegen dan ook zeker geen kopie met een ander jasje.

Dank gaat uit naar Geronimo Games voor dit review exemplaar en de mogelijkheid hier een stukje over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...