Partyspellen

Toffe Peer

Samenvatting

Een spel voor 2 – 8 spelers
Speelduur is ongeveer 15 minuten
Uitgever is Asmodee & Camden Games

Introductie

Lukt het jou om als eerste al je kaarten weg te spelen, de peer te pakken en de “Perendans” te doen?

Toffe Peer begint met een duw tegen de peer in het midden van de tafel. De startspeler legt vervolgens de bovenste kaart van zijn trekstapel open op tafel. Dit wordt de aflegstapel. Vanaf dit moment proberen alle spelers zo snel mogelijk met de kaarten uit hun hand en trekstapel een paartje te maken met de bovenste kaart op de aflegstapel.

Een paartje kan gemaakt worden op basis van kleur, aantal of symbool. Zodra je een kaart speelt, roep je luid en duidelijk waarmee je een paartje maakt. Let op: elk nieuw paar moet anders zijn dan het vorige paar! Nadat je een kaart hebt gespeeld en een paartje hebt geroepen, trek je direct een nieuwe kaart van je trekstapel.

Ligt er op enig moment een paartje van twee dezelfde kaarten op de aflegstapel? Roep dan zo snel mogelijk “Toffe Peer” en grijp de Peer van de tafel. Als je de eerste bent die dit doet, win je de ronde. Je mag dan de kaarten van de aflegstapel verdelen over de andere spelers, wat hun taak om kaarten kwijt te raken bemoeilijkt. Jij start dan ook de volgende ronde.

Wanneer de peer stopt met bewegen, roepen en wijzen alle spelers naar de Peer en voeren de perendans uit. Ben je te laat met roepen of dansen, dan krijg je alle kaarten op de aflegstapel als straf.

Het spel eindigt zodra een speler als eerste al zijn kaarten heeft weggespeeld, de Peer heeft gepakt en de perendans heeft gedaan. Deze speler mag zich de ultieme winnaar van Toffe Peer noemen!

Conclusie

Her-speelbaarheid: 8
Onze score: 7 van de 10 dobbelstenen

Toffe Peer is een grappig en snel party spel dat garant staat voor lachen, spanning en competitie. Of je het nu speelt met vrienden, familie of collega’s, Toffe Peer biedt plezier voor iedereen. Het combineert snelle reflexen met strategisch denken, waardoor elke ronde anders is en je op het puntje van je stoel houdt. We raden het aan om Toffe Peer met een grotere groep te spelen, met 2/3 spelers is dit het net niet helemaal. De Peer ziet er echt heel leuk uit en dat maakt het gewoon al leuk om te spelen.

Ben je klaar voor de uitdaging? Haal dan snel Toffe Peer in huis en ontdek wie de snelste en slimste speler in jouw groep is!

Dank aan de uitgever voor dit review exemplaar.

Dit vind je misschien ook leuk...