Familie spellen

Disney Dobble

Game summary
Een spel voor 2 tot 8 spelers

Speelduur is ongeveer 15 min.

Uitgever Asmodee

Let’s get it to the table
 

Disney bestaat dit jaar 100 jaar en omdat te vieren heeft Asmodee een Dobble variant uitgebracht van Disney. Deze Disney limited editie bevat 90 kaarten, elke kaart bevat 10 figuren en totaal zijn er 91 verschillende Disney-figuren gebruikt. 

Speel jij een potje Disney Dobble mee?

🔹 Dobble is een spelletje met een van de makkelijkste spelregels. Draai 2 kaarten open en leg deze neer zodat alle spelers deze goed kunnen zien. Zoek nu een Disney figuur die op beide kaarten staan afgebeeld, de speler die ze als eerste spot geeft aan welke het zijn en ontvangt beide kaarten. 

🔹 Heb je zin in wat afwisseling? Dan zijn er nog 5 mini spellen beschikbaar;

De Toren des Doods; iedere speler ontvangt 1 kaart, in het midden ligt de stapel met kaarten en elke keer wordt er een kaart omgedraaid. Zoek het snelste  een symbool tussen jouw kaart en de kaart die in het midden ligt.
 

De Put; Elke speler ontvangt een stapel met kaarten, dit spel is bijna hetzelfde als de 1e variant maar nu probeer je om als eerste je kaarten kwijt te raken.
 

Sterrenstrijd; Probeer nu je een zelfde symbool te vinden bij je buurman, lukt dit dan krijgt deze de kaart. Heeft iemand een stersymbool met Mickey of Minnie dan is deze kaart beschermd, de andere spelers mogen nu alleen een kaart geven als dit symbool op hun kaart staat maar andersom mogen de spelers deze wel wegspelen naar de andere spelers.
 

Niet van Mij; Elke speler ontvangt 1 kaart en gaat proberen om een identiek symbool te vinden tussen de centrale kaart en de kaarten bij de andere spelers, zodra je een symbool ziet bij een andere speler otvangt deze de kaart uit het midden.
 

Drieling; er worden 9 kaarten open neergelegd, zoek nu op 3 kaarten een identiek symbool. De speler die dit lukt ontvangt deze 3 kaarten.

Einde van het spel

Het spel eindigt zodra alle kaarten omgedraaid zijn, de speler met de meeste kaarten is de winnaar van een potje Dobble.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 1.00/5
Her-speelbaarheid: 9

Algemene indruk van het spel

Disney Dobble is weer een hele leuke en mooie variant in de dobble serie. Het is erg leuk om de verschillende Disney figuren te zien op de kaarten, je vindt uit veel films (soms dezelfde films) iconische en herkenbare figuren van Disney. Dit maakt dobble nog leuker voor kinderen maar ook voor volwassenen om deze variant te spelen. De kaarten zijn iets groter dan de standaard dobble kaarten en je krijgt deze in een doosje ipv in een blik. 

Het artwork op de kaarten is erg leuk vormgegeven, het doosje waarin de speelkaarten zit ziet er erg mooi uit. Deze zal je wat minder snel in je tas gooien om even mee te nemen maar daar heb je dan de andere varianten voor ;-). De kaarten zijn een groter formaat, dat komt vooral doordat er nu 10 figuren op afgebeeld staan ipv 8 maar dat maakt het spelen des te leuker. Bij elkaar ziet dit er weer erg leuk uit en is het steeds een kleine feestje om Disney Dobble te spelen.

Mijn dank gaat uit naar Asmodee en de mogelijkheid om deze limited editie van Disney Dobble te mogen reviewen.

Dit vind je misschien ook leuk...