Films en Series

The Flash

Algemene informatie:

Geschikt vanaf 12 jaar 
Duur⏳: 2 uur en 24 min 
FilmStudio 🏢: Warner Bros

Let’s get it to the TV

The Flash, een van mijn favoriete series op Netflix maar toen ik de film ging kijken moest wel even schakelen met doordat er in de film andere acteurs zitten dan in de tv-serie.

De film begint The Flash die samen met Batman in actie moet komen. Maar in de tussentijd heeft Barry het nog steeds erg moeilijk met de moord op zijn moeder toen Barry Allen nog een kleine jongen was. Doordat zijn moeder is neergestoken en overleden is, waarvan zijn vader wordt verdacht, is hij alleen opgegroeid. Terwijl Barry al een stuk ouder geworden is, staat zijn vader op het punt om opnieuw in beroep te gaan tegen zijn gevangenisstraf. Barry wordt gek van verdriet de komende strafzaak van zijn vader waar hij het ook moeilijk mee heeft, besluit Barry dat hij teruggaat in de tijd en probeert te voorkomen dat zijn moeder vermoord wordt.

Dit lijkt te werken maar zoals bekend, kunnen we het verleden niet aanpassen. Nu dat door Barry wel gedaan is, ziet de toekomst er anders uit. Nadat Barry een poging gedaan heeft om het verleden te veranderen en weer terug probeert te komen naar het heden, komt hij vast te zitten in de periode dat Barry 18 is. Tijdens deze periode, ook wel bekend als het begin van The Flash waarin Barry geraakt wordt door de bliksem, komt er een bekende vijand, Generaal Zod, naar de aarde om deze te vernietigen

In het Multiverse, bekend van The Flash, zijn niet alle superhelden of de Justice League bekend. In zijn zoektocht naar superhelden uit het oude heden, komt hij terecht bij Batman, oftewel Bruce Wayne. In eerste instantie wilt hij niet meewerken en gaat Barry opzoek naar de BatCave, samen met zijn jongere zichzelf vindt hij deze en daar staat o.a. de oude Batman auto 🤩. Uiteindelijk besluit Batman om toch te gaan helpen en daarmee is de de terugkeer van Michael Keaton als Batman een feit. Maar ze kunnen Generaal Zod niet alleen aan en gaan opzoek naar Superman, deze blijkt in deze versie van de aarde niet meer te leven maar gelukkig is daar Zara, een vrouwelijke Superman.

Gaat het ze lukken om deze aarde te redden en kan Barry terugkeren naar zijn eigen planeet in het Multiverse?

Eind conclusie en score:

Mijn score: 7 

Wat een leuk feitje is, is dat deze Batman in de 2 eerdere films nooit samengerwerkt en moet in deze film opeens samenwerken met 2 Barry Allens en Supergirl. Batman heeft qua pakken gelukkig niet een hele vooruitgang geboekt en is niet zo modern als ik de laaatste films waarin Batman zit. Zelfs de oude bewegingen zijn weer zoals vroeger, waarin hij bijna niet kan bewegen en als een soort robot naar boven en beneden moet kijken. Batman is echt iconisch zoals hij in deze film zit.

Laat je fantasie los en ga van deze film genieten, The Flash een avontuurlijke film vol met actie. Qua verhaal vond ik het vooral richting het einde van de film een beetje chaotisch, en veracht niet een hele diepgaande film. The Flash zit vol met actie, soms met een beetje humor maar vooral de verschillende belende gezichten die zijn toegevoegd aan de film maken hem erg vermakelijk.


Dank aan Warner Home Video & Dayonempm voor dit review exemplaar

Dit vind je misschien ook leuk...