Kinderspellen

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle

Introductie

GraviTrax is een populair constructiespeelgoed waarmee je een knikkerbanen kunt bouwen. Met Gravitrax Junior is er nu ook een set uitgebracht voor de jongere kinderen, vanaf 3 jaar, kunnen ze nu ook te gekke knikkerbanen maken.

Samenvatting

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
De Uitgever is Ravensburger

Conclusie & eindscore

Mijn score: 9 van de 10 dobbelstenen

Wat ze erg leuk gedaan hebben is dat er veel kleur is gebruikt in tegenstelling tot de andere Gravitrax knikkerbanen (voor de oudere kinderen en volwassenen). Hierdoor is het voor jonge kinderen erg aantrekkelijk om te gaan spelen, maar ook kunnen er op de knikkerbaan diverse dieren uit de jungle geplaatst worden. Deze dieren kan je zowel op als naast de knikkerbaan erin zetten. De onderdelen van de knikkerbaan worden geplaatst in de zeshoekige gaten waardoor alles netjes blijft staan en de baan niet gaat verschuiven.

Kinderen kunnen hiermee echt hun fantasie laten gaan en de dieren verspreiden over de knikkerbaan en zowel een langere als een korte knikkerbaan maken. In het boekje zitten 4 voorbeeld knikkerbanen waarmee ze als snel aan de slag kunnen gaan maar uiteraard zijn er zoveel mogelijke banen die bedacht kunnen worden. Willen ze een nog grotere knikkerbaan maken dan zijn er ook nog uitbreidingen zoals My Arctic (thema Antartica) of de Start and run (een kleine basisset) en willen ze nog wat andere dieren, dan kan je My Desert toevoegen met woestijnelementen en dieren.

De knikkerbaan is hier erg populair en wordt al regelmatig gepakt en dan wordt er weer een nieuwe baan getoond. Mijn zoontje heeft ook de Gravitrex starter set vanaf 8 jaar maar vooral door de eenvoudigheid is deze echt een stuk toegankelijker maar ook de dieren die je kunt plaatsen maken het een erg leuk geheel.

GraviTrax is ontworpen als educatief en leuk speelgoed dat kinderen helpt om op een praktische manier kennis te maken met wetenschap en techniek. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan individueel of met vriendjes of familie worden gespeeld.

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle is verkozen als een van de winnaars bij de verkiezing Speelgoed van het jaar in de categorie bouw en constructie. Wil je dat GraviTrax Junior Starter ook de publieksprijs ontvangt? Je kunt stemmen tot en met 29 oktober 2023 via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket!

Mijn dank gaat uit naar UITGEVER en de mogelijkheid om BORDSPEL te reviewen en hier een stukje over te schrijven

Dit vind je misschien ook leuk...