Kinderspellen

Keer op Keer Kids

Game summary

Aantal spelers 2 – 4
Speeltijd: 15 minuten
Designer:
 Inka Brand, Markus Brand
Publisher: 999 Games www.999games.nl

Wat zit er in de doos?

In deze doos zitten de volgende spelonderdelen;

spelregels
3 kleurendobbelstenen

1 scoreblok

4 potloden

Korte introductie

In de dierentuin gaat het helemaal mis, er komen steeds teveel bezoekers en de verzorgers hebben het heel erg druk. Samen met de andere spelers zijn jullie aangewezen om te helpen met het voren van de dieren. De dieren kan je voeden door na het dobbelen de dierenverblijven aan te kruisen op je speelvel. Vul zo snel mogelijk de kolommen in waardoor je meer punten kunt verzamelen. Ben jij de beste verzorger en dus de winnaar van Keer op Keer Kids? 

Een voorbeeldspel voor 3 spelers

Elke speler krijgt een potlood en een speelvel, hierna wordt de startspeler bepaald. Die mag beginnen met dobbelen en daarna is de volgende speler aan de beurt.

De speler die mag dobbelen gooit alle 3 de dobbelstenen en deze speler mag als eerste een dobbelsteen uitkiezen en opzij leggen. Van deze kleur mag de speler de vakjes op zijn of haar speelvel aan te kruisen, maar er zijn wel een aantal regels om een vakje aan te kruisen.

–       Een dierenverblijf moet aangekruist zijn aan een veld met een ster

–       Een dierenverblijf moet raakvlakken hebben via een van de vier zijdes met een ander verblijf

Je mag dus geen dierenverblijf aankruisen als het geen ster heeft en niet aan een ander dierenverblijf grenst.

Op de dobbelstenen is ook de kleur paars, dit zijn geen dieren die in een verblijf zitten maar deze zijn voor de kameleon. Lukt het je om per kameleon 2 vakjes aan te kruisen dan vestigt deze kameleon zich in de dierentuin en mag je als beloning een dierenverblijf naar keuze aankruisen op je speelvel. Hierbij gelden de bovenstaande regels!

Hierna is het de beurt aan de overige speler(s) om een kleur dobbelsteen uitkiezen uit de 2 dobbelstenen die over zijn, spelers mogen allebei dezelfde kleur kiezen!

Zodra alle spelers een kleur hebben gekozen, gaat de beurt naar de volgende speler.

Hoe kan je punten verdienen?
Je kunt in Keer op Keer Kids op een aantal manieren punten verdienen;

–       Heb je als eerste een kolom volledig aangekruist, dan zeg je dit direct tegen de andere spelers en mag je de dierentuinbezoeker die boven aan de betreffende kolom staat omcirkelen. De andere spelers doorkruisen op dat moment de dierentuinbezoeker, tenzij ze in dezelfde beurt ook dezelfde kolom volledig aangekruist hebben, ook dan mag deze speler(s) de bezoeker omcirkelen.

–       Je mag ook de bijbehorende emmer(s) omcirkelen, ook als je niet de eerste speler bent die een kolom als eerste vol heeft.

Naast de bovenstaande punten kan je ook nog bonuspunten verdienen, zodra je alle dieren op het speelvel hebt aangekruist mag je als beloning de twee voedervelden naast het betreffende dier omcirkelen.

Het spel eindigt zodra een van de spelers van 2 dieren de vier voedervelden omcirkeld heeft.

Hierna gaan we de punten tellen. Alles wat omcirkelt is, levert je 1 punt op. De speler met de meeste punten is de winnaar van Keer op Keer Kids.

Hier zien je een voorbeeld waarbij de betreffende speler voor de paarse kleur gekozen heeft en deze mag nu 1x een kameleon aangekruist. Zodra de 2e ook is aangekruist mag de betreffende speler een dierenverblijf naar kleur aankruisen.

Hier zie je een voorbeeld van een speler die als eerste een kolom vol heeft en deze mag dus de bezoeker aan de bovenkant omcirkelen en de emmer aan de onderkant. De overige spelers die nu ook deze kolom vol hebben mogen alleen de emmer aan de onderkant omcirkelen.

Een voorbeeld waarbij een speler alle gele (leeuw) verblijven aangekruist heeft, nu mag deze speler ook gelijk de 2 voedervelden bij de leeuw aan de onderkant van het speelvel omcirkelen.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 1/ 5
Her-speelbaarheid: 9

Mijn score: ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ² ðŸŽ²

Algemene indruk van het spel
Keer op Keer Kids is een heel erg leuk spel, de spelregels worden goed uitgelegd en na het doorlezen kan je direct beginnen met spelen. Mijn zoontje vind het een heel leuk spel en vanaf het moment dat we hem hebben ontvangen is dit gelijk een favoriet spelletje geworden welke elke dag wel een keer gespeeld wordt. De afbeeldingen op de speelvellen zijn erg leuk gemaakt en de dieren ook heel herkenbaar, dat maakt het voor de kinderen al heel erg leuk. Wat ik leuk vond was dat de regels erg simpel uit te leggen, mijn zoontje is 6 jaar en ons nichtje van 7 jaar begrepen de regels heel goed waardoor we dus heel snel konden gaan spelen. Een spelletje kost je ongeveer 15 minuten per keer en dat is lang genoeg voor de jongere spelers.

Keer op Keer Kids is dan ook terecht verkozen als één van de winnaars bij de verkiezing Speelgoed van het jaar in de categorie Kinderspellen. Keer op Keer Kids is een spel voor spelers vanaf 5 jaar en kan je tot 4 spelers spelen. Wil je dat Keer op Keer Kids ook de publieksprijs ontvangt? Je kunt stemmen tot en met 25 oktober 2021 via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket!

Dit vind je misschien ook leuk...