Puzzels

Escape Room The Game: Puzzle Adventures

Game summary

Aantal spelers 1 – 2
Speeltijd: 150 minuten
Publisher:
 Identity Games www.identitygames.nl

Wat zit er in de doos?

In deze doos zitten de volgende spelonderdelen;

Spelregels

12 sleutelstukken

10 hintmuten

2 mysterieuze onderdelen

Korte introductie

Ongeveer tien minuten geleden kreeg je een oproep van de centrale. Bewoners van een wijk aan de noordelijke rand van de stad hebben geklaagd over een alarm die afgaat bij een oude villa. Normaal is dit werk voor een alarmcentrale maar er is geen alarmcentrale die zich er op dit moment mee bemoeit. Het is aan jou de taak, als beginnende politieagent, om op onderzoek uit te gaan. Terwijl je bij de villa aankomt hoor je ook het alarm, je probeert aan te bellen maar merkt al snel dat dit geen nut heeft omdat het geluid van de bel nauwelijks boven het alarm uitkomt.
Terwijl je overweegt om toegang te forceren merk je dat de voordeur niet op slot zit…

Het spel met het eerste doosje open, dit is ook het eerste doosje wat je opent zodra je begint met spelen.

Open nu het eerste vakje, oranje met het rode symbool, en volg de aanwijzingen verder op.

Het spel bestaat steeds uit 5 stappen;
Lees, Puzzel, Los Op, Converteer en Open.

1. Lees; lees als eerste het verhaal aan de binnenkant van het doosje en haal alles hieruit. Controleer of je alles hebt, wat beschreven staat bij het verhaal.

2. Puzzel; puzzel de stukjes in elkaar en vorm hiermee 1 kamer. Voeg de puzzel samen met eventuele eerdere kamers zodat de pijlen aan beide zijden van de deur in elkaars verlengde liggen.

3. Los op; behaal het doel welke dikgedrukt staat op de binnenkant van het doosje (dik gedrukt). Je bent opzoek naar een 4-delige code die kan bestaan uit cijfers of vormen (bijv. cirkel of vierkant)

4. Converteer; converteer je code naar een symbool via de volgende stappen.
            – stap 1, zoek de 4 sleutelstukken met daarop de cijfers of vormen.
            – stap 2, leg de sleutelstukken op hun juiste positie op de puzzel decoder.

– stap 3, tel de rode en groene waardes van de sleutelstukken bij elkaar op en draai de 4 sleutelstukken samen dat het aantal kwartslagen met de klok mee of tegen de klok in.
– stap 4; combineer de informatie tot een symbool, de vorm kleur de lijnen en de kleur van het figuur.


5. Open; Komt het symbool overeen met één van de symbolen op de vakjes, controleer of het getal naast de titel 1 stap hoger is dan op het vorige vakje. Klopt dit, dan kan je verder spelen. Zo niet, probeer stap 4 opnieuw.

Herhaal de stappen tot je het laatste vakje geopend hebt en zodra je ook deze opgelost hebt, stop je de tijd en bereken je je score.

Heb je tijdens het spel hints nodig, dan kan je gebruik maken van de hints die op de achterkant van de spelregels staan. Zodra je één hint gebruikt hebt, leg je 1 hintmunt in de doos. Dit kost je wel punten aan het eind van het spel.

De verschillende sleutelstukken met de Puzzel Decoder.

Einde van het spel

Zodra je het laatste vakje opgelost hebt en je de tijd gestopt hebt.

Nu kan je je score berekenen; speeltijd in minuten – het aantal overgebleven hintmunten (x3) = je score.

De puzzelstukjes uit de eerste doos, dit zijn ze niet allemaal

maar ik wilde geen spoilers weggeven.

De overige spelonderdelen uit het eerste doosje 

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 1.75/ 5
Mijn score: 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲 🎲


Algemene indruk van het spel
Wij hebben deze met z’n 2-en gespeeld en het is een leuke escape room en ook weer eens wat anders dan de andere escape room spellen die we gespeeld hebben. Wat we leuk vonden is dat je steeds een nieuwe kamer puzzelt en vanuit daar een oplossing probeert te vinden. Je hebt een beetje het idee dat je net als in een echte escape room steeds een andere kamer in moet lopen, het enige is dat niemand je gelukkig kan laten schrikken.


Het zit allemaal wel goed in elkaar maar wat ik wel jammer vond is dat als je een doosje verkeerd open maakt, je wel onthoud welk nummer dit is. Maar ook dat alles los in de doos ligt, zoals de hintmunten liggen helemaal los en hebben we eigenlijk steeds in het eerste doosje gedaan zodat we deze niet kwijt raken (en opgeschreven hoeveel hints we gebruikt hebben). Maar verder is het echt een leuke escape room en puzzel ineen en je hebt echt een leuke avond met dit spel!

Escape Room the Game – Puzzle Adventures is verkozen als een van de winnaars bij de verkiezing Speelgoed van het jaar in de categorie Puzzels. Ik snap zeker waarom deze gewonnen heeft in deze categorie, dit is een spel voor spelers vanaf 16 jaar en kan je tot 2 spelers spelen. Wil je dat Escape Room the Game – Puzzle Adventures ook de publieksprijs ontvangt? Je kunt stemmen tot en met 25 oktober 2021 via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket!