Familie spellen

Heat: Heavy Rain

Samenvatting

Een spel voor 1 tot 7 spelers
Speelduur is ongeveer 60 minuten
Uitgever is Asmodee

Introductie

Ben je klaar voor nieuwe uitdagingen op het circuits en reis je mee naar Mexico en Japan om daar te gaan strijden voor de overwinning? Bedwing de chicanes maar pas op voor het wateroverlast op de baan.

Heat Heavy Rain is de nieuwste uitbreiding voor Heat: Pedal to the medal.

Wat zit er in deze uitbreiding?

Met deze uitbreiding kan je tot 7 spelers spelen, zouden ze speciaal voor de Nederlandse fans de kleur oranje toegevoegd hebben 😉?

Japan:

Sommige delen van het circuit staan onderwater, zodra op deze velden staat en je wilt naar een lagere versnelling kost je dit 1 extra heat.

Chicanes:

Beide circuits hebben chicanes en deze zijn te herkennen aan de blauwe rand aan beide kanten van het circuit. Zonder de weer fiches zijn dit normale bochten. Speel je met de weer fiches dan trek je een fiche welke voor de chicane geldt (beide bochten).

Agressieve legendarische coureurs:

Deze coureurs rijden op bepaalde delen van het circuit agressiever. Zij kunnen 2 bochten in 1x nemen zodra zij op een veld staan met een zwarte lijn boven de ruit naast het circuit.

Super afkoeling:

In deze uitbreiding zit er ook een symbool welke gebruikt wordt met de module Garage of kampioenschapsmodus. Voeg deze kaarten toe aan de betreffende decks.

Tijdens stap 5 mogen spelers deze superafkoeling gebruiken en op dat moment mogen ze de aflegstapel bekijken en tot # terug leggen in de motor.

Gebeurteniskaarten

Als laatste krijg je 4 nieuwe gebeurteniskaarten voor het kampioenschap. Gebruik deze om de races van 1964 te spelen of om zelf een kampioenschap samen te stellen.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 2.20/ 5
Her-speelbaarheid: 9
Onze score: 9 van de 10 dobbelstenen

Wat een leuke uitbreiding is dit. Het maakt het racen net allemaal wat leuker en afwisselender. Is het vervelend of maakt dit Heat veel moeilijker? Nee niet echt maar juist wat maar uitdaging en je moet bijv. wat meer van tevoren nadenken met het terugschakelen. De 7e speler zullen wij nooit gebruiken maar de kleur oranje zal daarentegen wat eerder gebruikt worden, wat kleur in het spel is juist een stuk leuker.

De 2 tracks maken Heat gewoon leuker, hoe tof is het dat je nu nog meer circuits hebt. Je hebt nu nog meer kaarten voor de voor schillende modules en ja de super afkoeling is een leuke en soms fijne toevoeging.

Onze dank gaat dan ook uit naar Asmodee voor dit review exemplaar en de mogelijkheid hier een stukje over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...