Familie spellen

Next Station: Tokyo

Samenvatting

Een spel voor 1 – 4 players
Speelduur is 25 tot 30 minuten
Uitgever is Geronimo Games

Introductie

In Tokyo wordt er een nieuw metronetwerk aangelegd en ze hebben jouw hulp nodig. Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk verbonden blijft met de centrale groene lijn. Zorg voor goede overstappunten en verzamel zoveel mogelijk toeristenzegels.

Next Station Tokyo is de opvolger van Next Station Londen. Het spel wordt gespeeld over 4 ronden. Aan het begin van een ronde zoek je het startstation, de kleur van je potlood, daarna ga je bouwen aan dat kleur netwerk. Zodra een ronde eindigt scoor je punten en bereid je je voor op de volgende ronde..

Een ronde bestaat uit 5 tot 10 beurten, per beurt draai je een stationskaart open waarop een segment afgebeeld staat en daar probeer je naar toe te verbinden. Maar je mag alleen in een rechte lijn tekenen van een van de uiteinden van je station naar het volgende segment.
Een ronde eindigt zodra de vijfde kaart met een groen en gele achtergrond omgedraaid is en iedereen het laatste segment in deze ronde getekend heeft. Hierna tel je de punten bij elkaar op en start je de volgende ronde, hierna ontvangt elke speler een nieuw potlood en start nu vanaf een andere kleur startstation.


Je ontvangt punten voor aantal wijken (totaal zijn er 13 wijken)  vermenigvuldigd met in welke wijk passeert je metrostation het meeste is gepasseerd. Daarnaast kan je nog punten scoren voor het aantal verbindingen met een overstapstation, toeristenzegels en punten verliezen voor stations die niet verbonden zijn in de centrale groene lijn.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 1.70/ 5
Her-speelbaarheid: 8
Onze score: 8 van de 10 dobbelstenen

Next station Tokyo vind ik een leuke flip & write, dit is de opvolger van Londen. Die heb ik een paar keer gespeeld en ook die beviel erg goed. De spelregels zijn duidelijk, Next Station Tokyo is wel iets moeilijker dan  Londen maar bijv. door de groene verbinding te moeten gebruiken geeft deze editie je wat meer uitdaging. Het is in ieder geval niet  hetzelfde spel, al zal je een groot deel van de regels uiteraard herkennen, en daardoor zeker wel een aanrader om te spelen. In het doosje ontvang je ook nog extra modules voor meer uitdaging en daardoor ook meer herspeelbaarheid.  Next station Tokyo is ook erg geschikt voor solo spelers!

Dank aan Geronimo Games voor dit review exemplaar en de mogelijkheid hier een stukje over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...