Partyspellen

Power Hungry Pets

Samenvatting

Een spel voor 2 – 4 players
Speelduur is 30 tot 60 minuten
Uitgevers zijn Exploding Kittens & Arcane Wonders

Introductie

De makers van Exploding Kittens komen met een nieuw spel in de vorm van Power Hungry Pets. Dit misleidende partyspel waarin Love Letter en Exploding Kittens samenkomen.

Het doel in Power Hungry Pets is dat jij aan het eind van een ronde de hoogste kaart in je hand hebt. De winnaar die voldoende fiches behaalt heeft, is de winnaar van het spel.

Tijdens het spel heb je steeds maar 1 kaart in je hand, tijdens je beurt trek je een nieuwe kaart en je wilt waarschijnlijk de kaart met het hoogste getal houden. De kaart die je niet speelt leg je op de aflegstapel en daarna voer je de actie uit die op de kaart staat.

Met sommige kaarten schakel je een tegenstander uit terwijl je met andere kaarten juist weer een kaart van een speler kunt stelen of juist ruilen. Zorg ervoor dat jij de ronde kunt uitspelen en hopelijk de kaart met de hoogste waarde in je handen hebt. De speler die de ronde wint ontvangt een fiche.

Bij 2 & 3 spelers heb je 3 fiches nodig om te winnen en bij 4 tot 6 spelers heb je 2 fiches nodig voor de overwinning.

Conclusie & eindscore

Moeilijkheid: 1.15/ 5
Her-speelbaarheid: 7
Onze score: 7 van de 10 dobbelstenen

Power Hungry Pets is een heerlijk snel en gemeen spelletje. Het lijkt makkelijk maar sommige laten zitten meerdere keren in het spel, vooral de lagere kaarten. Maar het kan soms een lastige keuze zijn welke kaart je gaat spelen en pas op dat je jezelf niet uitschakelt. De regels zijn duidelijk en mocht je geen zin hebben dan kan je ook een filmpje kijken. Zoals de spelregels al aangeven, lezen is de slechtste manier om een spel te leren spelen. Met 2 en 3 spelers is dit al leuk maar met ook met 4 en 5 hebben we veel lol gehad (helaas geen 6 spelers weten te krijgen aan tafel).

Dank aan Asmodee Nederland voor dit review exemplaar en de mogelijkheid hier een stukje over te schrijven.