Kinderspellen

SmartGames

Ik wil jullie hierbij laten kennismaken met de verschillende puzzels & spellen van SmartGames die ik voor hun heb mogen spelen & reviewen

SmartGames is wereldwijde marktleider in logische denkspellen. De award winnende spellen zijn perfect voor spelers van alle leeftijden. SmartGames creëert coole, innovatieve en leuke producten die helpen om je vaardigheden te verbeteren!

Door deze vaardigheden te ontwikkelen, stimuleert SmartGames iedereen om zijn talenten en potentieel voor een mooie toekomst te realiseren. Al het speelgoed en de uitgebreide selectie aan spellen bevatten een puzzelelement die de cognitieve, sociale, emotionele of motorische vaardigheden uitdagen en helpen ontwikkelen.

Door het gebruik van stevige, duurzame materialen en een ondersteunend programma voor reserveonderdelen kan er ook nog eens generaties lang van genoten worden!

Welke SmartGames heb ik mogen testen?

  • IQ Perplex
  • IQ Twins
  • My First People
  • My First Pirates
  • Turtle Tactics
  • Pole Position
  • Criss Cross Cube
  • IQ Mini Hexpert

IQ Twins

Puzzelspelletjes in een handig reisformaat, dat maakt IQ Perplex al een leuk puzzelspel voor onderweg maar ook zeker even aan tafel met een kopje koffie of thee. Maar vergis je niet, het plaatsen van de puzzelstukken is moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Tijdens het puzzelen lijkt het alsof iets niet zou passen wat uiteindelijk wel past. Je krijgt 10 verschillende puzzelstukken in gezellige kleuren waarmee je 120 verschillende opdrachten kunt gaan oplossen

IQ Perplex is weer een leuke puzzel uit de koker van SmartGames, de puzzel is geschikt vanaf 12 jaar.
 


IQ Twins
Leuke kleine puzzelspelletjes zijn altijd erg leuk om mee te nemen voor onderweg of met vakantie. IQ Twins van SmartGames is één van dit soort spelletjes. Maar wacht, waarom IQ Twins? Elk stukje puzzel zit er dubbel in, maar toch zijn deze verschillend van elkaar. Het ene stukje is groter dan de andere of het ene puzzelstukje moet je onder een hoek van 90 graden neerleggen terwijl je het andere puzzelstukje onder een hoek van 45 graden moet neerleggen.

Het spel bevat 120 verschillende opdrachten, beginnend bij “Starter” waarin er al 5 puzzelstukken zijn neergelegd tot aan “Wizard” waarbij er 2 of 3 gekleurde bolletjes staan afgebeeld in het voorbeeld. Kom je er niet uit, dan kan je altijd even achterin kijken of je het goed hebt of aan iemand vragen of je een hint kunt krijgen.

IQ Twins zelf zit in een klein doosje en is door het formaat en de uitstekende kleurrijke spelonderdelen zijn erg geschikt om overal mee naar toe te nemen. Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen het spel spelen tot aan volwassenen, het spel behoeft zelf weinig uitleg. Het is uitpakken en gelijk gaan beginnen met puzzelen.


My First People

Met My First… Brengt Smart Max een leuke en diversiteit aan speelgoed uit, zoals deze set met My First People. Mix en match grappige gezichtjes met verschillende hoeden en rompen en creëer de grappigste looks! Maak een kok, een bouwer, een tuinier, brandweerlid… of mix en match grappige gezichtjes met verschillende hoeden en rompen om de grappigste looks te creëren!

De kinderen ontdekken de magische wereld van magnetisme, oefenen hand-oog coördinatie en stimuleren de fantasie van de allerkleinste. Deze set kan gecombineerd worden met alle andere SmartMax sets en is de perfecte toevoeging aan de SmartMax collectie.
 


My First Pirates

Met My First… brengt SmartMax een leuke en diversiteit aan speelgoed uit, zoals deze set met My First Pirates.

Gooi de trossen los voor een echt piratenfeest met deze set. Wiebel mee aan dek van het piratenschip of ga op schattenjacht op een verlaten eiland. Alles is mogelijk met de metalen speeldoos die zo wel als speelterrein en als opbergdoos voor alle onderdelen. Deze sets kunnen gecombineerd worden met alle andere SmartMax sets en zijn de perfecte toevoeging aan jouw SmartMax collectie!
 


Turtle Tactics

Turtle Tactics van SmartGames is een leuk spel voor onderweg of op vakantie. Help de haas en schildpadden om bij hun favoriete maaltijd te komen.

Met 48 uitdagende puzzels en met de magnetische onderdelen blijft alles goed zitten in het metalen doosje. Sommige puzzels kunnen op verschillende manieren worden opgelost, maar volg het minimale aantal stappen welke vermeld staan bij de puzzel. Alleen de haas kan over schildpadden springen, maar niet over hekken. Kun jij alle puzzels oplossen?


Pole Position

Pole Position van SmartGames is een leuk spel voor onderweg of op vakantie. Ben jij klaar om te gaan racen 🏎️🏁 ? Het doel is om de racewagens & bomen op de juiste plek te plaatsen op een van de verschillende circuits. De puzzel is voltooid als alles op het circuit staat.

Dit is wederom eentje die hier heel goed in de smaak valt en moest daarom ook mee met vakantie. Zoals je ziet kan je deze overal spelen 😃. Het leuke is het magnetische bord waardoor alles blijft zitten en niet kan verschuiven. Wederom een geslaagd spel van SmartGames!


Criss Cross Cube

Lukt het jou om de schroeven in de transparante kubus te draaien zonder dat ze elkaar blokkeren? Om de puzzel op te lossen heb je voldoende hersenpower nodig. Deze puzzel is voor zowel volwassenen als kinderen.


IQ Mini Hexpert

Met deze hexagonale IQ-puzzel in zakformaat kan je overal je eigen uitdagingen creëren. Plaats de blokkers op een willekeurige plek en ga de uitdaging aan, alleen of tegen familie en vrienden. Wil je iets minder uitdaging dan kan je online voorbeelden vinden hoe je de blokkers moet plaatsen en dan proberen de puzzel op te lossen.

Dit vind je misschien ook leuk...