Nintendo Switch spellen

Paw Patrol: Grand Prix

Spelinformatie:

Systeem: Nintendo Switch
Release datum:30-9-2022
Leeftijdsclassificatie: PEGI 3

Let’s get it to the Switch

Paw Patrol, niets te dol!

In Paw Patrol: Grand Prix van Outright Games kan je samen met je favoriete pup gaan racen over de verschillende circuits. In het spel ga je racen tegen een van de andere pups. Er zijn een aantal varianten waarin je kunt racen

  • een enkele race waarbij je zelf kunt kiezen met wie je gaat racen
  • Verhaalmodus, waarbij je 17 races moet rijden
  • Multiplayer modus


Het is aan te raden om te beginnen met de tutorial, daar worden de kinderen meegenomen in de uitleg over het spel en hoe je deze moet spelen. Hierna kan je gelijk aan de slag met het verhaal, je kunt kiezen met welke pup je het verhaal (avontuur) wilt spelen, bij elkaar duurt het verhaal ongeveer een uurtje. Dat is voor de meste kinderen nog wel te doen, maar willen ze tussendoor stoppen dan kan dat en kunnen ze later verder gaan waar ze zijn gebleven.

Wil je een enkele race spelen, geen probleem. Ga dan voor de optie Race, hierin kan je kiezen voor Standaard Race of Aangepaste Race.

Bij de optie Standaard Race, wordt er een willekeurige track, pup, moment van de dag en moelijkheidsgraad gekozen.

Bij de optie Aangepaste Race, kan je zelf kiezen met welke pup je en op welke track je wilt racen, wil je overdag of in de nacht. Daarna kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen en of je wilt dat Burgemeester Humdinger tijdens de race ook in actie komt.

 Bijna alle bekende pups doen mee in dit spel, alleen Liberty is helaas niet van de partij. De pups hebben naast hun eigen voertuig ook de beschikking over een speciale eigenschap die je tijdens de race kunt inzetten, hiervoor zal je tijdens de race hondenkoekjes moeten verzamelen om deze in te zetten. Tijdens het racen moet je wel oppassen voor hooibalen die door  burgemeester Humdinger op de baan gegooid worden of confetti, vinden ze dit niet zo erg leuk dan kan dit ook uitgezet worden.

In december ’22 is er een uitbreiding gekomen, Race in Barkingburg waar je kunt racen op 3 nieuwe circuits in 6 nieuwe voertuigen  uit de film “PAW Patrol: Ready, Race, Rescue”

Eind conclusie en score:

Mijn score: 7,5 

Zijn de kinderen fan van Paw Patrol, dan gaan ze deze zeker erg leuk vinden. Racen met hun favoriete pup over alle circuits. Tegen elkaar racen is ook mogelijk tot 4 spelers, d.m.v. de multiplayer modus. Dit is helaas wel een lastige optie omdat je na iedere race weer terugkomt in het hoofdmenu en daarna weer opnieuw moet kiezen voor multiplayer. Maar willen de kinderen alleen racen dan is er niets aan de hand en is er voldoende uitdaging. Het spel is volledig in het Nederlands, erg vrolijk qua kleuren en geluid. Voor de volwassenen zal het spel wat trager aanvoelen maar dat is juist voor de kinderen een stuk makkelijker racen en daardoor erg geschikt voor hun.

Dank aan @dayonempm_ en @outrightgames voor de mogelijkheid om dit spel te reviewen.

Wil je meer zien van de spellen van Outright Games, kijk dan op hun website!

De upgrade naar Blaffenburcht die sinds kort beschikbaar is

Dit vind je misschien ook leuk...